https://open.spotify.com/album/3pIYIUrnCxrHRswDr544vY?si=m6OyW7znSnO1QMuqrNIJOA
top of page

WORK-SHOP

I en workshop med Sanna kan du få sjunga sånger från Haiti och andra delar av världen, göra enkla danssteg, svänga och träna rytmer. Eller vi kan gå in i scenisk grundträning och rikta in oss på scenisk körsång. Om du jobbar med barn finns det en uppsjö av material och vi kan utforma en inspirationsdag i att göra musik och rytmik med små barn. Du vill kanske göra en egen vaggvisa? Eller vara med om ett rytmiskt äventyr med body percussion? Vi skräddarsyr något efter dina önskemål och gör en unik blandning.
OBS! Åter 2021!
SÅNGER FRÅN VÄRLDEN
Kraftfulla, vemodiga melodier, inspirerande rytmer och roliga danssteg från den rika världsmusiken.
Vi sjunger sånger från Haiti, Norden, Grekland, Mellanöstern, Latinamerika, Sydafrika…
Vi sjunger unisont, vi sjunger i stämmor, vi sjunger utan noter, vi sjunger med puls, vi sjunger med danssteg och i rörelse, vi sjunger med inre bilder och berättelser, vi sjunger svagt, vi sjunger starkt, vi låter, vi sjunger…
lendas.png
ungaamanda.png

Körverksamhet på Amandas Teater

 

Världens Kör (för alla sång-glada under ledning av Sten o Sanna Källman, Åsa Johansson och Johan Hogenäs

 

Unga Amanda ( 16-26 år har Facebooksida)

 

Lilla A (Amandas barnkör 6-8 år)

Världens Kör är en mötesplats för alla som vill sjunga tillsammans

 

Sedan våren 2018 driver Sanna och Sten Källman tllsammans med Åsa Johansson och Johan Hogenäs denna öppna körverksamhet på Amandas Teater.

Rummet fylls av sånger och rytmer från världens alla hörn och av sångsugna människor. Alla fyra ledare är aktiva sångare i Amanda.

Allt startade som en del av projektet KÖRKRAFT som drevs av Kulturfyren och Eric Ericsson Choral Center på Skeppsholmen i Stockholm. Syftet var att skapa en mötesplats för människor via sången.

Alltsedan våren 2018 har 30-40 människor träffats och lärt sig sånger på olika språk företrädesvis med inriktning mot Folk- och Världsmusik. Språken är såhär långt svenska, haitisk kreol, spanska, grekiska, Xkosa, arabiska m fl. Vi sjunger i enkla flerstämmiga arrangemang. Varje termin avslutas med en konsert på Amandas Teater inför en entusiastisk publik. Välkommen! Maila intresse sanna@kallman.se 

varldenskor2.jpg
bottom of page